tiistai 10. huhtikuuta 2012

Sisustuspohdintoja

Minulla on korvatulehdus, infernaalinen kipu korvassa, toivottavasti tänään saatu kuuri auttaa pian. No päivä on kulunut kivasti kuitenkin erilaisia sisustuspohdintoja tehden. Tässä tulee jotain sepustusta, lukekoon ken jaksaa :)
Keittiö:
Oveksi ajattelimme ensin valkolakattuakoivukasettipeiliovea (kuten vanhassa) samanvärisellä koivurungolla, tai tn. valkoinen runko ja sitten kalustelevyillä valkoiset rungot tietyiltä osilta piiloon. Nyt kuitenkin mieli on minulla aavistuksen kääntymässä asteen valkoisempaan (ja kalliimpaan) tammiovi valkoiseksi harjattuna kasettipeiliovena. Tasot joko tumman ruskea tai vaalean harmaa, tosi vaikea päättää. Ja voihan olla että pihiys iskee ja laitetaan kaapit ikeasta, mikä ei mikään huonoratkaisu välttämättä edes ole. Tässä vain tällaisia tyylisuuntia piirtelen.
Olohuone:
Sinne tulee takka, jos vain hormissa kaikki ok ja tämä on vienyt sydämen (kuvan lähde www.contura.eu). Jos ei ole varaa tuohon, niin sitten tavan valkoinen pönttöuuni. Tulee kumminkin nurkkaan ja tykätään molemmat että pyöreä kävisi paremmin kuin sellainen kulmatakka.

Lattiaksi ollaan ajateltu mäntylautaa ja se valkoisella osmolla, millaisia kokemuksia teillä on ko. maalista?
Muita materiaaleja: 
-hirsipaneelia päätyseinään, tumman ruskea maali
-helmipaneelia johonkin :) valkoisena, ehkä takan taakse ja keittiön välitila ja eteiseen

Viimeisimpänä tuli mieleen että olohuoneen penkeille tekisi mieli laittaa uutta ilmettä ja innostuin tästä joskus sohvatyynyksi ostamastani kankaasta. Pitäisiköhän tätä ostaa lisää. Mies kyllä vähän toppuutteli että on aika rohkea, mutta kun jotenkin tuo turkoosi on nykyään niin ihanaa ja ainahan sen voi sitten vaihtaa. Tuollaisiin puukäsinojatuoleihin kun on melko helppo vaihtaa päällinen. Toinen vaihtoehto olisi sitten laittaa jotain maanläheistä ja tehdä niitä tyynyjä tuosta, mutta pitääkö aina mennä sen vaisuimman kautta?



perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäistuunailuja

Pääsiäinen villitsi tänä vuonna ja tuli tehtyä useita kransseja ja koristeita. Tässä muutama tuotos.





Nämä raeruohopurkit somistavat pianon päällä.

Alkua ja harjoittelua

Tästä alkaa remontti ja tuunaus painotteinen blogi. Perheeseemme kuuluu minä, mieheni sekä alakouluikäiset lapset. Ostimme -59 rtm mallisen talon, jota aletaan remontoimaan mieleiseksi heti kun pääsemme sinne muuttamaan toukokuun lopussa. Luvassa vaaleita sävyjä, valkoista, puuta, vanhahkoja tuunattuja huonekaluja ja puutarhaa. Tervetuloa mukaan.

Alla tuunaus viime syksyltä. Ruokapöytä ja penkit (pyöreä selkänojalliset) kokivat muutoksen. Kuvat ovat rakkaasta nykyisestä kodista, josta joudumme muuttamaan kaupungin vaihdon vuoksi (työnperässä). Keittiösuunnitelmat tulevaan kotoon ovat juuri käynnissä. Uskoisin, että keittiöstä tulee melko samanmallinen/tyylinen kuin tämä vanhakin, mutta nyt vain vaalealla rungolla ja vaalealla lattialla. Hirsipaneelia ehdottomasti myös.



Itsetehty naulakko komistaa nykyistä eteistämme. Eiköhän tämä lähde uuteen asuntoonkin. 

Ja tietenkin tämä ihana roskiksesta löytynyt puusohva.