maanantai 1. lokakuuta 2012

Pientä edistystä

Pitkästäaikaa vähän päivitystä rempparintamalta. Ensiksi pitää todeta, että en kyllä ole mikään valokuvaaja eli kuvat nyt on mitä on. Pitäisi varmaan harkita jonkun hienon kameran ostoa ja tietty vähän jotain asettelu ja zoomaus niksejä, että nämä blogikuvat näyttäisi edes vähän siltä mitä ovat oikeasti. No tässä näitä kuvia, kun ne kumminkin kertoo enemmän kuin sanat :)

Aloitetaan pihasta:
Pihalla on aseteltu lasten kanssa kiviä, multaa ja kukkia. Edellisessä postauksessa oli siis kuva siitä kaivinkoneen kaivamasta alueesta, tässä mitä siihen on muotoutunut. Noiden kaarien päälle tulee pientä kaarisiltaa, muuten odotellaan ensi kesää mitä kukkapenkkeihin oikein kasvaa. Ihan kaikissa nyt ei vielä ole mitään kasvamassakaan. Kivien alla on viira, sitten kivituhkaa vähän ja sitten kivet. Multapenkkeihin en laittanut viiraa, jos kaivoin penkin syväksi = n.30cm multaa. Katsotaan millaista rikkaruohoa sieltä sit pukkaa. 



Sivupihan kiveyskin on saatu kuntoon ja muuri tasoitettua, mutta siitä ei näköjään ollutkaan kuvaa. Lisäksi sinne on saatu rappuset alapihalle.

Toisella talon sivulla olikin viikonlopun suururakka, operaatio reikäseinään. Ja hyvinhän se meni, vaikka vähän jännitti romahtaako koko seinä alas. Tässä ensin tuet ja telineet ja vähän laikan kokeilua. Nuo tuet jää tuohon, kun ovat samalla kuistin seinien ja katon kiinnityspuut.

 Ja niinpä sitä päivässä reippaat miehet (mies ja appi) teki reiän ja laittoi ikkunan ja oven paikalleen.

 Tässä vielä kuva sisältä tuosta uudesta aukosta, jossa jo vähän hirsipaneliakin ehdittiin naputella. Vähän jäi kesken kun loppui materiaali, pitää viikolla käydä ostamassa muutama lauta lisää.



Viimeiseksi löysin vielä kuvan keskikerroksen WCstä, joka alkaa jo muotoutua ja vesi tulee ja menee pöntönkautta, lavuaaria ei ole vielä 'kytketty'. Tässä joutui vähän pytyn paikkaa säätämään, kun lattiassa kulkee patteriputket, mutta kyllä siinä mahtuu istumaan, olisi vain ollut hienompi jos pytty olisi ollut keskellä, mutta kaikkea ei voi saada.

Keittiökaapistoja on haettu ikeasta ja autotallissa on läjä vanhoja jos niitä voisi hyödyntää, mutta ei tässä enää ihan kauheasti ole hommaa siihen kun voi sohvan kantaa alas. Listoitusta ja kaapistojen kasausta ja lattian maalaus, siinähän se sitten olisi. Odottakaa kuitenkin vielä pari kuukautta.
Terveisiä taas kaikille, pidetään ne tuparit sitten ensi vuonna kunhan saadaan valmista :)
-Eevuli