keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Porrasprojekti


Sisällä muuten tuntui valmiilta tai meiluisalta, mutta rappukäytävä oli ollut jo pidempään todo-listalla inspistä odottaen. Niinpä olikin mieluinen yllätys kun huomasin mieheni aloittaneen rappusten muovipäällysteen purkamisen.

Pohdittiin ensin että olisimmeko päällystäneet muovitetut puuportaat puulla, mutta sitten kumminkin päätimme poistaa päällisen ja oli siinä kyllä hommaa = muovimatto, tasoite, kovalevy nauloilla ja alla vielä tasoite, jolla kovalevy on myös kiinnitetty. Sen alla ihan hyväkuntoiset puuportaat, ainoat jäljet mitä saatiin oli meidän aiheuttamat taltanjäljet, kun eihän tuo kerros irronnut portaista kuin postimerkinkokoisina paloina ja tietysti ne naulanreiät.

No ilta-illalta ja viikko-viikolta homma eteni porras kerrallaan ja mieluiset saatiin. Väri oli oikein mieluista ja maalikin kivaa mattamaalia, joka ei ole luikas ja joka kuivui tosi nopeaan (1h uudelleen maalattavissa ja 2h päällä käveltävissä pehmeillä sukilla).

Tässä vielä näkyvissa edellistä 80-luvun lookia.

Tässä vielä hiontaa vailla.



Kesän muistelut pihalta

Kesä 2013 meni ja kaikkea siihen mahtui, myös tämä pieni terassiprojekti.


Liikkeelle lähdettiin edellisen kesän perustuksista ja pikkuhiljaa homma eteni.

Myös patio rakentui terassin ympärille.

Kuormalavoista terassi sai sohvan, joka lasten kanssa maalattiin ja sabluunoitiin.

Viimeisimpänä terassi sai vielä luikuovet, ihana istuksia kynttilänvalossa syysiltoina. Vielä on ollut niin lämpimiä ilmoja.

Kukkapenkkeihinkin nousi jotain muuta kuin rikkaruohoja, vaikka niitäkin näkyi :) Nämähän laitoin vasta edellisenä syksynä, odotan ensikesää jospa useammat myös kukkisivat. Nyt liljat ja irikset näyttivät vain vartensa. Grillikatos jäi odottamaan seuraavaa kesää ja seuraavaa projektia. Kyllä siihen jo ideoita olisi :) Sen verran tehtiin että aukaistiin tuo toinen sivu ja patiolta polku sinne, niin on helpompi käyttää.