keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Porrasprojekti


Sisällä muuten tuntui valmiilta tai meiluisalta, mutta rappukäytävä oli ollut jo pidempään todo-listalla inspistä odottaen. Niinpä olikin mieluinen yllätys kun huomasin mieheni aloittaneen rappusten muovipäällysteen purkamisen.

Pohdittiin ensin että olisimmeko päällystäneet muovitetut puuportaat puulla, mutta sitten kumminkin päätimme poistaa päällisen ja oli siinä kyllä hommaa = muovimatto, tasoite, kovalevy nauloilla ja alla vielä tasoite, jolla kovalevy on myös kiinnitetty. Sen alla ihan hyväkuntoiset puuportaat, ainoat jäljet mitä saatiin oli meidän aiheuttamat taltanjäljet, kun eihän tuo kerros irronnut portaista kuin postimerkinkokoisina paloina ja tietysti ne naulanreiät.

No ilta-illalta ja viikko-viikolta homma eteni porras kerrallaan ja mieluiset saatiin. Väri oli oikein mieluista ja maalikin kivaa mattamaalia, joka ei ole luikas ja joka kuivui tosi nopeaan (1h uudelleen maalattavissa ja 2h päällä käveltävissä pehmeillä sukilla).

Tässä vielä näkyvissa edellistä 80-luvun lookia.

Tässä vielä hiontaa vailla.



4 kommenttia:

  1. Teillä sama homma menossa kun meillä. Kovaa työtä vaatii poistaa muovimatto pois ja sen jälkeen hioa jäljelle jäänyttä huopaa. Ollaan siinä vaiheessa menossa että pestään rappuja kidesoodalla, joka pehmentää huovan, jonka voi sitten taltalla kaapia pois. (Tyyliin muutama rappunen illassa.) Ihanan värin olette valinneet! :) Valittiin myös himmeä maali joka ei ole sitten niin liukas käytössä :)

    VastaaPoista
  2. oli kyllä kova työ, mutta niin ihana kun sai valmiiksi. Meillä kovalevyä ei voinut hioa naulojen takia. Niitä olikin sitten jotain 30kpl/porras. Eli temmi oli meillä oikeastaan paras vaihtoehto. Mitään kidesoodaa ei edes älytty käyttää. Olisikohan se pehmentänyt lattiatasoitteenkin, oli välillä aika tiukassa :)

    VastaaPoista
  3. Luulenpa ettei ihan siihen tasoitteeseen olisi toiminut, mutta maaliakin se kyllä vähän poistaa. Ennen lattian maalaamistakin sitä voi käyttää.. Tässä poiminta: "Jos vanhat portaat olisi maalattu jollain öljymaalilla tai öljylakalla, niin kidesooda- tai maalipesu voisi riittää sellaisenaankin, ne jopa syövyttää pehmeän maalin pinnan hiukan karheaksi."

    täältä:

    http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?t=19244&f=9

    VastaaPoista
  4. Vau! Upean väriset portaat ja upea tapetti.

    VastaaPoista