tiistai 5. toukokuuta 2015

Kellarin remontti

Pitkä aika on taas vierähtänyt kun viimeksi olen blogia päivittänyt. Talven suurin rutistus oli kellariremontti, joka alkoi loppukesän saunaremontilla ja jatkui pitkäaikaisen haaveen toteutumisena, missä saunan pukuhuone suureni saaden takan ja pukuhuoneessa olleen pesukonepaikan siirtyminen peremmälle kellariin uuteen kodinhoitotilaan.

Saunaremontti oli erittäin mieluinen, kun saimme kiukaan pitkulaisen saunan keskelle ja penkit molemmin puolin kiuasta, jolloin lämpö jakaantuu paremmin. Aiemmassa kiuas oli poistoventtiilin (=hormin) vieressä ja päätä paleli ikkunan vieressä.
Pukutilan remontti aloitettiin purkamalla pienen pukutilan ja kellarin käytävän välinen seinä. Rakennussuunnittelija oli mitoittanut rakennusaikaiset tuennat ja paikalle asennettavan rautapalkin.
Ylläolevan kylpyhuoneen oven vieressä on hormi ja siihen halusimme takan. Edellisen asukkaan toteutus oli viedä hormi viereiseen tilaan vinoputkella siellä olevaan kaminaan. Itse halusimme tämän toisen tilan kodinhoitotilaksi ja tämän kylpyhuoneen viereisen tilan puku/takkatilaksi. Koska tila ei ole suuren suuri, oli pönttöuuni mieluisin vaihtoehto, myös talon henkeen sopiva.

Lattiat kellarissa olivat koolatut lastulevylattiat muovimatolla ja halusimme laatat mukavuuslämmöllä eli sähkökaapelit vedettiin lattiavaluun ja laatoitus päälle.

Käytävästä ja takkatilasta avautuvaan seuraavaan huoneeseen teimme kauan kaivatun ison kodinhoitotilan. Sinne teimme myös kuivakaivon, jonka laskun saimme kätevästi viereisen pannuhuoneen lattiakaivoon. Pannuhuoneesta saatiin myös näppärästi vedet.

Tilaan saatiin mahtumaan isot kaapistot pyyhkeille ja lakanoille sekä henkarivaatteille. Lisäksi sain kauan kaivatun käsinpesualtaan ja tilan urheilu/remppa/kuravaatteille.
Hanan taakse laatat vielä odottavat kiinnitystään mutta muuten tila on valmis.

Kiitos seurastasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti